Wedstrijdverslag Bundesliga Saalhausen

Vandaag werd de aftrap van de Duitse Bundesliga verreden in het Duitse Saalhausen. Een aantal jaar geleden was ik hier ook al geweest en ik kon me nog heugen dat het toen heel erg smerig was. Dat zou nu waarschijnlijk weer het geval zijn want op de heenreis in de auto regende het meer dan dat het droog was.

Daar aangekomen sprongen we uit de auto en in de kleren om te verkennen. De mensen die op zaterdag al de marathon of het Duits kampioenschap XCE reden kwamen gitzwart over de streep en het rondje zag er al helemaal kapot gereden uit. Het rondje bevatte een paar extreem steile klimmen die erg glad waren en een aantal afdalingen die in droog weer prima te doen zouden zijn maar met deze modder waren ze erg lastig. Na een aantal pogingen lukte het wel dus dat gaf vertrouwen.

Het fluitje ging om 10.30 vandaag, lekker op tijd dus. Ik was goed weg en zat op de 7e positie. Tijdens de verkenning de dag ervoor en in het inrijden op de dag zelf voelde ik me echter niet fris na een week trainen dus ik deed voorzichtig op de eerste klim. Ik liet me passeren door een aantal gasten maar gaf richting de top wat meer gas. Rond plaats 15 begon ik aan de startfase van de wedstrijd.

De eerste echt steile klim moest er gelijk gelopen worden, deze was te glad om te rijden. Het rondje lag er nog slechter bij dan tijdens de verkenning, de modder was ingedroogd en plakte nu ontzettend. Ik voelde dat ik echt mijn eigen tempo moest kiezen en dat deed ik dan ook. Ik belandde op de 18e plaats in de 2e ronde en hield dit vast. Op de klimmen gaf ik vol gas maar ik leek niet echt omhoog te komen dus dat was behoorlijk frustrerend

Het materiaal weerde zich kranig in deze omstandigheden maar mijn banden liepen helemaal vol en in de afdalingen ging het soms wel heel ongecontroleerd. Aanbeland in de vierde ronde besloot ik geen risico’s te nemen voor de world-cups. Ik had al een paar schuivers gemaakt en de lastigste afdaling liep ik nu maar. Dat kostte gelukkig niet al te veel tijd en ik kon zo ook beter mijn ritme houden.

De laatste ronde wist ik nog 2 man te passeren en eindigde ik op de 16e plaats (onder voorbehoud). Het was geen fijne race, maar ik had in ieder geval alles heel gehouden en gestreden voor wat ik waard was. Op naar Heubach volgende week, waar het hopelijk wat beter gaat! 
 


< Wedstrijdverslagen 2014

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]