De eerste jaren

In 2002 ben ik toen ik 9 was in contact gekomen met de mountainbikesport, na een aantal jaar aan atletiek te hebben gedaan. Dit trok mij niet genoeg meer aan en het werd tijd om te kiezen voor een andere sport, dat werd mountainbiken.

Na ongeveer 2 jaar getraind te hebben met mijn vader, begon dat te vervelen en ik wilde graag naar een vereniging. Zo gezegd, zo gedaan en ik sloot me aan bij Alcmaria Victrix. Na een tijdje trainen bij de vereniging kwam ik al gauw met de wedstrijdsport in aanraking, eerst alleen bij de club en later ook regionaal met de rabotop-wedstrijden. Mijn trainer van die tijd zag dat dat best aardig ging en raadde me aan eens mee te doen met een landelijke jeugd wedstrijd.

Zo sloot ik in categorie 6 aan bij de rest van de jeugd en dit ging meteen best goed, gedurende het jaar regelmatig op het podium en in mijn eerste wedstrijdjaartje meteen een tweede plaats op het NK! Dit trok zich door in het jaar bij categorie 7, waar ik ook een aantal keer op het podium stond en 3e werd op het NK.

Na dat jaar werd ik gevraagd voor het Beukers-All Interieurs Biketeam. Dit team werd nieuw opgezet met als doel om de aanstormend nieuwelingen klaar te maken voor de grote teams na hun juniorenjaren. Ik was hier verschrikkelijk blij mee en mijn mountainbikecarrière maakte zo al een grote sprong, doordat ik wedstrijden in het buitenland kon gaan rijden. In mijn eerste jaar als nieuweling pakte ik meteen alle nationale- en beneluxwedstrijden mee waardoor ik erg veel ervaring op kon doen.  In een van mijn eerste wedstrijden als nieuweling werd ik meteen 2e (Honselersdijk) en dat jaar eindigde ik als 7e op het NK. De rest van het jaar heb ik nationaal altijd top-10 gereden

Dat jaar daarna was als 2e-jaars nieuweling echt een superjaar, een nieuwe fiets van het team en de uitslagen waren allemaal goed. Die winter was ik begonnen met schema’s te trainen dus de opbouw was nu gestructureerd en dat betaalde zich uit. Van alle nationale wedstrijden stond ik alleen in Steenwijk niet op het podium en heb ik er 3 gewonnen. Ook dit jaar stond het volledige beneluxprogramma op het programma, met als laagste klassering een 6e plaats.

Als 1e-jaars junior was ik weer even het groentje en moest ik me weer bewijzen tussen de oudere jongens. Toch lukte dat goed, de seizoensstart was meteen lekker met een overwinning in Berlicum en ook dit jaar weer veel podiumplaatsen. Een van de hoogtepunten van dat seizoen was een 2e plaats in België en dit was het eerste jaar waarin ik deel mocht nemen aan de wereldbekers. Houffalize was de eerste en jammer genoeg reed ik hier lek, wat resulteerde in een 74e plaats. De volgende vond plaats in de zomervakantie en dat was Champéry. Dit rondje was voor mij echt nog te hoog gegrepen en hier eindigde ik teleurgesteld op de 50e plaats.

De week daarna ging het in Val di Sole stukken beter, de techniek die ik in Zwitserland had bijgeleerd kon ik zo toepassen op dat rondje en ik werd daar 40e in een groter startveld. Dat was een flinke opsteker na het NK 3 weken daarvoor. Ik reed hier 3e met een flinke voorsprong maar in de laatste 500 meter viel ik flauw door oververhitting en werd ik door de EHBO uit koers gehaald. Hierna heb ik mijn trainingen doorgetrokken naar de wereldbekers en dat had ik achteraf beter niet kunnen doen want ik had met het NK een aanslag gepleegd op mijn lijf.

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]