Seizoen 2015

In 2015 ben ik mijn eigen one-man-mountainbiketeam begonnen, het Flexwinkel-AGU MTB Racing Team. Nadat ik in 2014 heb gezien dat het mogelijk is om mee te doen met de sub-wereldtop terwijl ik nog 25 uur in de week werkte wilde ik graag vol voor de sport gaan. Geld verdienen was niet mijn doel maar zonder voldoende financiele middelen is het niet mogelijk de sport op professionele wijze te beoefenen. Bij mijn oude ploeg gaven ze al snel aan geen ruimte te hebben om deze ambities te ondersteunen. Ik had uiteraard al een plan liggen, schreef dit verder uit en zocht uit wat er nodig was om al officiële organisatie (in mijn geval een stichting) aan de slag te gaan en 3 jaar alles op de sport te zetten. Binnen een aantal weken had ik 2 bedrijven die als hoofdsponsor wilden aantreden. Ik waagde de sprong in het diepe en voordat het seizoen begon had ik alles voor elkaar op zowel financieel als materieel vlak met alleen maar regionale partners.

Hier ging echter veel energie in zitten en hoewel ik goed had getraind begon ik met burn-out verschijnselen aan het seizoen. Na een paar wedstrijden moest ik al aan de rem trekken en er een maand tussen uit gaan om lichaam en geest even rust te geven. Ik kwam hier sterk van terug in de maanden juli en augustus, waarna ik in september noodlottig geblesseerd raakte aan mijn linkerbovenbeen. Door een, wat leek, onschuldige valpartij liep ik een spierscheuring van 20cm op in de lengterichting en het seizoen was daarmee over.

Sportief gezien was 2015 daarom een van mijn minst succesvolle jaren ooit en dat was lastig te verkroppen omdat ik alles op alles had gezet. Zakelijk was het echter wel een succes met mooie business-2-business initiatieven en veel airplay voor de sponsoren. De partners hielden vertrouwen en ik krabbelde snel weer op. Na 6 weken kon ik voorzichtig weer beginnen met trainen en de voorbereidingen voor 2016 hervatten. Ik ga er dan ook vanuit dat dit seizoen mij meer sportieve successen gaat brengen!

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]