Wedstrijdverslag Houffalize

Na een paar dagen rustig aan te hebben gedaan na Havelte was het vandaag alweer tijd voor Houffalize. Een ongewone dag voor een wedstrijd met een ongewone starttijd, namelijk 17.00u. Ik ben er niet zo’n fan van om laat te starten aangezien ik altijd om tussen 05.30 en 06.00 klaarwakker ben. Dat was dan ook de reden dat we op de dag zelf pas afreisden naar Houffalize, ik had mezelf helemaal opgevreten voor zo’n belangrijke koers als ik de hele dag had moeten wachten.

Rond twaalven kwamen we aan, ik sprong gelijk in de kleren en ging een rondje rijden. Vorig jaar was ik er niet geweest maar het was volkomen anders dan alle andere keren dat hier een wedstrijd was. Het rondje was korter, de klimmen steiler en de afdalingen heftiger. Met inrijden kon ik eigenlijk alles first time right doen dus dat gaf veel vertrouwen, iets wat me vorig jaar denk ik niet was gelukt. Alleen de laatste afdaling voor de finish moest ik even goed bekijken, maar na 2 keer een aanloop te hebben genomen was de derde keer scheepsrecht en kwam ik goed naar beneden. Check hier een videootje van de laatste afdaling, het beeld vertekent volledig hoe steil het daar was.

Ik voelde me goed na het inrijden en nadat de dames waren gefinished ging ik nog eens met Kjell. Ik had de flow te pakken en was klaar voor de koers. Om stipt 5 uur ging het fluitje en ik was goed weg, de startklim was erg lang en ik school me op in het groepje. Op het laatste moment pakte ik wat plaatsen en reed ik als 5e de eerste singletrack op.

De eerste afdaling liep goed, al was het lastig om het wiel te houden. Bart de Vocht en Kevin Panhuyzen gingen direct duidelijk al te hard en pakten een gaatje. Didier Bats en Pieter Geluykens reden voor me maar gingen me niet hard genoeg. Ik pakte na de laatste afdaling van de startloop de kop en trok flink door.

Kjell zat samen met Roy achter ons op een paar seconden. Het was nu een kwestie van ritme vinden maar Didier ging al snel te hard. Ik had echter wel een gaatje geslagen met Pieter dus reed nu 4e met een kleine voorsprong.

Niet veel later in de koers pakte Pieter me echter weer terug. Hij ging erop en erover, ik kon nog even bijblijven maar moest al snel lossen. Bovendien is dit geen rondje om boven je macht te rijden, een fout op een technisch stuk kan je heel duur komen te staan.

Ik vond mijn eigen ritme en kon stevig doorrijden. De koers was 5 rondes lang, de eerste anderhalve waren inmiddels verstreken en in de volgende 2,5 rondes kon ik mijn voorsprong op Kjell wat uitbouwen. Pieter reed langzaam uit zicht dus daar klampte ik me ook niet meer aan vast. Na het halfwegpunt van de koers voelde ik echter de tank snel leeglopen, de eerste verschijnselen van kramp dienden zich aan terwijl ik flink doordronk.

In de laatste ronde liep het voor geen meter meer, ik maakte technisch veel foutjes en voelde dat het mooie er vanaf was. Ik probeerde me zo goed mogelijk te focussen maar kwam niet heel mooi meer rond. Kjell wist het gaatje te dichten, een moordende tempoversnelling uit de benen te persen op de laatste klim en ik moest direct lossen. Dat deed even zeer, maar ik probeerde de race zo solide mogelijk uit te rijden. Alles raakte echter verzuurd dus ik kwam slecht de laatste afdaling af. Op het laatste stuk off-camber over de wortels en stenen raakte ik de controle kwijt en ik kon de snelheid er niet meer uit halen. Mijn stuur sloeg dubbel en ik ging er volle bak overheen. Snel stond ik weer op, maar doordat ik mezelf dubbel had gevouwen was ik volledig verkrampt. Gelukkig was het nog maar 300 meter, dus ik kon voorzichtig uitbollen.

Op de 6e plaats gefinisht dus, tevreden over de eerste 4 rondes van de race maar het einde had beter gekund. De laatste voorbereidingsperiode voor de world-cups begint aanstaande maandag en er komen nog een twee pittige koersen aan. Genoeg tijd om nog even aan de laatste knoppen te draaien en het lichaam wat verder te finetunen. Tevreden voor nu, op naar beter!


< Wedstrijdverslagen 2014

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]