Wedstrijdverslag Heubach

Afgelopen vrijdag ben ik met teammaat Frank afgereisd naar Heubach voor de 2e manche van de Bundesliga. Na een wat minder resultaat maar een investering van vele trainingsuren de laatste weken richting de world-cups hoopte ik hier op een iets beter resultaat. Vrijdag was een lange maar relaxte dag met wat losfietsen en reizen, het hotel dat het team had geregeld was inclusief spa dus daar hebben we die avond dankbaar gebruik van gemaakt.

Ook afgelopen week heb ik nog veel uren gemaakt en ik voelde zaterdag tijdens de verkenning dat die er aardig in hadden gehakt. Doordat we echter alleen even hoefden te verkennen en de rest van de dag konden relaxen/slapen voelde ik mezelf snel beter worden. Dat gaf uiteraard vertrouwen, dus toen ik alle spulletjes op orde had was ik klaar voor de race van zondag!

Zondag ging het startschot om 11.00u, de start in Heubach is breed maar er zitten binnen 200 meter na de startlijn 2 haarspeldbochten in. Dat is altijd even tricky maar ik kwam daar goed doorheen. Mijn 13e opstelplaats wist ik ongeveer vast te houden en ik ging rond de 15e plaats de eerste klim op.

Die klim is rond de 9 minuten lang in verschillende stijgingspercentages. Na de start gingen we er gelijk omhoog en de eerste 5 minuten moest ik echt op gang komen. Met grote roetpluimen kwam de diesel na een pittige week op gang en voelde ik de power in mijn benen zakken. Ik was inmiddels was teruggezakt naar plaats 20-25 maar kon snel wat stekken terugpakken en reed bovenaan de klim rond de 15e plaats.

Op het vals platte eindstuk van de klim vielen veel mensen die te hard waren gestart stil. Stuk voor stuk raapte ik ze op en reed ik naar de 11e plaats waardoor de kopgroep in zicht was. Dat tempo was echter te hoog dus ik koos mijn eigen versnelling en hield het gaatje gelijk.

De eerste afdaling liep nog niet heel lekker, ik had niet helemaal de flow te pakken en verloor wat tijd op de mannen voor me. Ik koos er echter voor geen risico’s te nemen, ze sloegen geen heel groot gat en bij de finish had ik het alweer gedicht.

Daarna wist ik tot in ronde 4 iedere herhaling van de klim 1 of 2 man te passeren. Dat gaf een fantastisch gevoel en ik stoomde op naar de 6e plaats met nog 2 rondes te gaan. De afdaling liep inmiddels erg lekker en ik pakte hier nu tijd in plaats van dat ik wat verloor. Het rondje liep als vanzelf en ik begon met een goed gevoel aan de slotfase. Het was nu een kwestie van vasthouden en ik had inmiddels 45 seconden voorsprong op plaats 7 dus zette vastberaden door.

De laatste keer omhoog ging niet meer van een leien dakje maar ik wist een acceptabel tempo vast te houden. Toen ik bovenaan de laatste afdaling nog niemand in de buurt zag ging ik op safe in de afdaling. Ik reed lekker door maar was vastberaden om die 6e stek niet meer uit handen te geven.

Om na een periode van hard werken mee te kunnen doen tussen wereldtoppers op zo’n rondje is een ontzettend fijn gevoel. Alles valt op het juiste moment op zijn plaats en ik ben klaar voor de World-Cups van Tsjechië en Duitsland de komende 2 weken. Met dit resultaat bewijs ik dat ik het gat met de Europese top een stuk kleiner heb gemaakt dus ik ben heel erg benieuwd wat ik de komende wedstrijden kan presteren!


< Wedstrijdverslagen 2014

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]