Wedstrijdverslag World-cup Tsjechië

Na de race in Apeldoorn kreeg ik te horen dat ik niet naar de World Cup in Albstadt mocht maar wel naar Nové Město na Moravě in Tsjechië. Ik kreeg daarmee nog wat extra tijd om me goed voor te bereiden en gisteren was het dan eindelijk zover. Om 15.30, na een lange dag wachten, was de start van de U23 race.
Mijn startplaats was de 74e en de startloop was ontzettend snel, het was een ontzettende chaos bij de smallere, technische stukken en er moest veel gelopen worden. Bovendien was het tempo me in het begin nog even te gortig en dat kostte me ook aardig wat plaatsen.

Na de startloop met een minuutje of 10 in de benen begon ik mijn ritme te vinden en begon ik mensen in te halen. Het was op een groot deel van de technische stukken nog steeds erg druk wat het rijden van mijn eigen lijnen soms erg moeilijk maakte. Toch ging het daar erg goed en wist ik daar flink wat plaatsen te pakken. De klimmen gingen echt ontzettend goed op mijn fully, het verschil in grip met mijn hardtail is op alle wortels van dit rondje enorm en dat bespaart enorm veel energie.

Na drie rondes zat ik ergens tussen plek 70 en 75 en mijn inhaalrace was nog niet klaar maar in ronde 4 kreeg ik halverwege kettingpech. Mijn ketting zat helemaal vast tussen het frame en mijn binnenste tandwiel van de crank waardoor ik genoodzaakt was naar de verzorging te lopen. Dat kostte ontzettend veel tijd dus de race was inmiddels verloren.

Jan verhielp het probleem snel in de verzorging waardoor ik de race toch nog kon uitrijden, al stelde de uitslag weinig meer voor. Een flinke teleurstelling voor mij omdat ik er hard voor heb gewerkt en zelfs als ik de race op een normale manier uit had kunnen rijden had ik er meer van verwacht. Vandaag (de dag van de Elite mannen) ga ik dus nog even lekker een stuk rustig fietsen en een rondje doen op het prachtige parcours hier! Thuis is het tijd voor een stuk reflectie en weer verder doorpakken want de resultaten van de afgelopen periode zijn nog niet naar wens, zeker niet gezien de hoeveelheid energie en tijd die ik er momenteel in steek.


< Wedstrijdverslagen 2013

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]