Wedstrijdverslag topcompetitie Norg

6 Dagen na Nieuwkuijk was het al tijd voor de 2e manche van de topcompetitie, daarvoor zijn we afgereisd naar het Drentse Norg. Onder iets warmere omstandigheden werden we daar om 13.15 weggefloten voor anderhalf uur koers over 5 rondes + een startloop.

Ik was erg goed weg vanaf de derde rij en sloot aan bij de eerste 10. Het tempo lag op de rechte stukken erg hoog en op de singletracks die prachtig liepen wat lager waardoor daar de aansluiting beter te houden was. Op de rechte stukken lag het tempo mij te hoog om veel verder naar voren te schuiven waardoor ik op het elastiek van de eerste groep kwam te rijden.

Ik voelde dat het tempo me te hoog lag en liet me wat zakken waardoor ik samen met Irjan Luttenberg en Jeroen Boelen kwam te rijden. Laatstgenoemde herpakte echter snel alweer een hoger tempo waardoor ik hem moest laten gaan. Ik bleef over met Irjan en in de tweede hele ronde sloten er vanachter nog 3 man aan, waaronder ploegmaat Robby.We reden om de 11e plaats en het tempo lag me goed, ik kon het goed bijpoten en had genoeg macht om ook wat te betekenen voor het groepje. Ik hield het tempo hoog maar halverwege deze ronde kwam ik iets te hard aanrijden bij een bocht en gleed mijn voorwiel weg. Ik viel niet hard dus ik sprong snel weer op de fiets maar helaas was mijn zadel verdraaid en toen ik ging zitten zakte mijn pen een heel stuk in mijn frame.

Ik kon mijn vermogen slecht kwijt en moest ook Robby laten gaan. In de verzorging stelde Jan mijn fiets snel weer af maar de klem van mijn zadelpen kon niet strak genoeg meer en mijn zadel zakte opnieuw naar beneden. Er werd snel een nieuwe klem gehaald en een minuut of 3 later sprong ik weer op de fiets om mijn wedstrijd te vervolgen.

Het was mij wel duidelijk dat een goede klassering niet haalbaar meer was maar ik wilde er in ieder geval nog het beste van maken dus ik dook er vol in. In de laatste 3 rondes wist ik nog een aantal mannen terug te pakken ondanks dat de gaten inmiddels erg groot waren. Samen met Matthijs Eversdijk werd ik afgebeld voor de laatste ronde en gaf ik nog eens flink gas. Matthijs kon bijblijven maar liet mij voor bij de finish waardoor ik op plek 25 de finish passeerde.

Erg zonde van de wedstrijd omdat ik een goede plaats had bezet maar ik was tevreden over het gevoel en de progressie die ik heb gemaakt na Nieuwkuijk. Dit weekend heb ik even geen wedstrijd en volgend weekend reizen we af naar het Duitse Heubach voor een wedstrijd uit de Bundesliga.


< Wedstrijdverslagen 2013

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]