Wedstrijdverslag NK Groesbeek

Na een lange periode van intensieve voorbereidingen en een goede generale in Landgraaf was het gisteren dan eindelijk tijd voor het NK in Groesbeek. Het rondje was niet bijzonder maar wel zwaar en ik had een goed gevoel en veel zin, zo dicht bij de titel was ik nog nooit geweest dus ik kon niet wachten tot het half 3 was.

Het startschot viel en ik was goed weg, ik initieerde de start en trok lekker door op kop. Het eerste stuk was over de motorcrossbaan maar het werd al snel smal en ik wilde daar graag mijn eigen lijnen kunnen rijden. Na ongeveer een halve ronde gaf ik de kop af en toen zag ik dat we met 5 man over waren. Ploegmaat Thijs en ook Jesper, Matthijs en Jeroen zaten in het groepje. Het tempo zakte wat in en ik kon heel goed volgen dus dat gaf erg veel vertrouwen.

Na iets meer dan driekwart ronde kwamen we aan bij de wortelklim daar ontstonden wat gaatjes. Op het stuk daarna, waar het vals plat omhoog ging, zette ik zonder te schakelen aan waarna mijn ketting op onverklaarbare wijze brak. Ik had in een split second al door dat de race gereden was en dat ik wel uit kon stappen, het was nog een kilometer lopen naar de verzorging dus dat had geen zin meer.

Na bijna anderhalve maand intensieve voorbereidingen, vele trainingsuren en volledige focus op het NK was het na tien minuten al voorbij. De teleurstelling was en is nog steeds ontzettend groot, het gevoel dat ik krijg als ik eraan terug denk doet m´n maag nog steeds omkeren. Teleurstellingen horen helaas ook bij topsport en ik zal dus toch weer door moeten pakken. Na Steenwijk dit weekend is het de komende periode rustig wat wedstrijden betreft dus ik maak een plan tot het einde van het seizoen en hoop dan nog wat moois te kunnen laten zien. Ik laat me in ieder geval niet uit het veld slaan!
 


< Wedstrijdverslagen 2013

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]