Wedstrijdverslag Landgraaf

Het is even stil geweest op mijn website maar dat is niet zonder reden. In de periode na Tsjechië kreeg ik even te maken met een dip en heb ik besloten om een paar weken thuis te blijven om daar lekker mijn ding te kunnen doen en goed te kunnen trainen. Het plezier in het fietsen kwam langzaamaan weer helemaal terug en daarom was het dit weekend hoog tijd voor een koers en dan ook gelijk de mooiste van Nederland. De 4e manche van de topcompetitie werd verreden in Landgraaf langs de flanken van de skihal daar.

Om 13.15 was het de beurt aan de elites/beloftes en ik stond opgesteld op de 4e rij in een sterk gevuld startveld met zowel mountainbikers als veldrijders uit België en Nederland. De start ging erg goed en ik kwam bij de eerste 15 op de startklim. Ik koos mijn eigen tempo en dit betaalde zich boven aan de klim uit waar ik nog even een paar trappen extra kon geven en zo al heel dicht tegen de top 10 aan schurkte. Ik mocht echter niet te vroeg juichen, we waren pas net onderweg en de koers was 7 rondes lang.

Ik kon de aansluiting pakken bij Thijs en samen knalden we de top 10 binnen. Ook Jesper kwam in de derde of vierde ronde aansluiten op de langste klim langs de skihal. Thijs probeerde de groep nog even te breken maar dat lukte hem niet. Ik kon het tempo goed bijpoten en zat echt lekker op de fiets, voor het eerst in heel veel koersen was ik niet meer in gevecht met mezelf maar eindelijk weer met anderen.

De rondes verstreken en de verschillen werden groter, onze voorsprong werd steeds overtuigender en we hadden een goed tempo te pakken. Vlak voordat we doorkwamen voor de 6e ronde viel Jesper doordat hij met zijn stuur in een hek terecht kwam en daardoor bleven Thijs en ik samen over.

We reden samen om de koers zo goed mogelijk te eindigen en in de voorlaatste ronde veranderde er niets meer. Na de doorkomst voor de laatste ronde kwamen we gelijk weer aan op de langste klim en het mooie was er bij mij eigenlijk wel vanaf. Thijs gaf bovenaan nog even een trap extra en ik kon gelukkig nog wel goed volgen dus dat gaf vertrouwen voor de finale. Niet veel later werd dat weer net zo hard afgebroken toen ik mijn achterband ineens hoorde sissen toen hij van een steen af sprong.

De snee was net te groot voor de latex dus dat was slechts een doekje voor het bloeden en het was onvermijdelijk dat ik uiteindelijk op de velg kwam te rijden. Ik was vastberaden en wilde zeker niet opgeven dus ik heb de hele laatste ronde op een platte band gereden. Dat kostte me uiteindelijk 2 plaatsen maar ik was uiteindelijk dik tevreden met mijn tiende plaats overall en 4e plek als belofte. Voor mij het ultieme bewijs dat hard werken loont en ik kan niet wachten op het NK volgende week.
 


< Wedstrijdverslagen 2013

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]