Wedstrijdverslag Bundesliga Heubach

Afgelopen vrijdag reisden we met het team af naar de tweede manche van de Bundesliga. Dit was het Bike the Rock evenement in Heubach, een berucht evenement met een superzware ronde bestaande uit één lange klim van meer dan 200 hoogtemeters en een lange afdaling naar de finish. Vorig jaar heb ik hier ook al gereden dus ik wist wat me te wachten stond en na een rustige week waarin ik zo goed mogelijk probeerde te herstellen van een voorhoofdsholte-ontsteking voelde ik me goed en had ik er veel zin in.

Zaterdag was het tijd om de ronde te verkennen, het regende vrijdag al de hele avond op de heenreis en dat was de volgende ochtend nog niet veranderd. De klim lag er prima bij, ik had de avond van tevoren nog 1.9 Kenda Karma banden gestoken en die bleken geknipt voor deze omstandigheden. Ik had meer dan genoeg grip voor de klim, de band loste goed en rolde goed genoeg voor het vals platte stuk bovenop.

De afdaling lag er een stuk slechter bij dan vorig jaar maar was nog steeds prima te doen. Het was even wennen om weer op de gladde wortels en rotsen te rijden maar al gauw had ik de slag weer te pakken en dat gaf veel moraal voor de volgende dag.

Zondag werd om 11.00 uur het startschot gegeven en voor mij werd er heel rommelig gestart.Ik stond op rij 3/4 rond de 35e plaats en wist me aardig te handhaven. Doordat het stagen tien minuten verlaat werd was het effect van de warming-up wat weggezakt en had mijn lichaam flink moeite met het stevige tempo heuvelop.

Het tempo werd wat stabieler, ik had een plekje gevonden en koos mijn eigen tempo. Doordat de klim mij behoorlijk veel moeite kostte ging de eerste afdaling nog stroef, ik kon echter wel 2 plaatsen pakken en bij doorkomst voor de 2e ronde voelde ik me goed opgewarmd en kon ik het tempo opschroeven.

Langzaamaan begon ik plaatsen te winnen, ik reed ongeveer op plaats 35 en gedurende de volgende rondes schoof ik steeds verder naar voren, zowel in de klim als in de afdaling. Ik had de flow goed te pakken en bij doorkomst voor de 5e en laatste ronde had ik me gepositioneerd op de 21e stek.

Ik schakelde nog een keer een tandje bij, 75 meter voor mij reed een Noorse belofte op de 20e plaats en 20 meter achter mij een tegenstander die ik net had gepasseerd. Op het steilste gedeelte van de klim ging ik echt flink naar de klote, de kramp schoot bijna in mijn kuiten maar de jongen achter mij kon niet aansluiten. Boven aangekomen bleek wel dat ik de jongen voor mij niet meer ging pakken maar achter mij was niemand meer te bekennen, mijn plaats was in ieder geval dus veilig gesteld.

De laatste afdaling ging prima en zo passeerde ik  op de 21e stek de finish. Ik was er erg tevreden mee, het startveld en de ronde waren wereldbeker waardig en het resultaat was een stuk beter dan vorig jaar. Op naar de volgende race zeg ik!


< Wedstrijdverslagen 2013

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]