Wedstrijdverslag Apeldoorn

Gisteren was het tijd voor de 3e manche van de topcompetitie in Apeldoorn. Ik had er veel zin in, voelde me erg goed na de marathon in Riva en had zin om nog wat moois te laten zien voor de World-Cups.

Om 13.30 luidde het startschot en ik was weg vanaf de 3e rij. De start ging erg goed, ik schoof aardig wat plekken op en reed naar schatting tussen plek 15 en 20. Al snel voelde ik dat ik maximaal zat maar ik gaf nog niet op, het begin van de wedstrijd is altijd taai dus ik zette door.

Na een ronde werd het tempo me toch echt te veel, links en rechts vlogen ze er aan alle kanten voorbij en dat deed zeer. Ik herstelde slecht van alle korte explosieve klimmen en de langere stukken liepen in het begin nog wel maar ook dat werd ronde na ronde steeds minder.

Ik zat er fysiek en mentaal helemaal doorheen halverwege de 9-rondes durende race, het was mij een raadsel waar deze gigantische off-day uit het niets ineens vandaan kwam en de teleurstelling was groot. Na 9 rondes alleen maar te zijn ingehaald kwam ik als 37e over de streep en dat deed even goed zeer.

Vanuit het management van het team is gisteren besloten dat ik niet mag starten in de World-Cup van Albstadt komend weekend. Ontzettend jammer aan de ene kant, maar ik kan me zo nog wel even toeleggen op de voorbereiding voor de World Cup in Nove Mesto die 25 en 26 mei verreden zal worden in Tsjechië waar ik dus wel mag starten. Het kan natuurlijk een keer niet goed gaan zoals gisteren en de afgelopen periode is goed verlopen dus ik ga er vanuit dat ik daar een mooi resultaat neer kan zetten!


< Wedstrijdverslagen 2013

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]