Wedstrijdverslag Lunteren 

De laatste bergrace van dit jaar werd afgelopen weekend verreden in Lunteren, ik had in Oosterbeek de Open Nederlandse Kampioenstitel veroverd en daar hoorde een trui bij. Aangezien ik die in Lunteren kan ophalen en daar een van de mooiste rondjes van Nederland ligt was dat voor mij reden genoeg om heen te gaan!

Het rondje was behoorlijk veranderd ten opzichte van vorig jaar, er waren nu veel meer klimmetjes die vanuit stilstand omhoog moesten worden geknald. Gelukkig ligt mij dat wel dus ik was klaar voor de race! De start verliep alleen niet helemaal soepel waardoor het effect van de warming-up wel een beetje weg was. Ik mocht weg vanaf de 50e plaats dus na wat gepiel met het inhalen nam ik na 250 meter de kop over. Ik reed lekker door en sloeg samen met Rens en Geert in de startronde een klein gaatje.

Geert moest al snel lossen en ook mij ging Rens al vrij snel te hard. Ik liet hem gaan en probeerde in mijn eentje door te trekken maar zag dat het gat niet groot genoeg was dus dat was niet de moeite. Ik liet Frank bij me in het wiel komen en reed samen met hem verder, toen we ruim een halve ronde verder waren keek ik even achterom en zag ik dat ook Thijs Al bij ons was aangesloten. Ik voelde me goed en kon het tempo goed bijpoten dus wilde graag in dit groepje blijven aangezien er achter ons als niemand meer te zien was.

Toen we op een kwart van het 2e hele rondje waren sloeg de pech alleen toe, ik stond op een veels te zwaar verzet voor een kort steil klimmetje maar trok toch maar door. Dat had ik beter niet kunnen doen, mijn ketting sloeg over mijn voortandwiel en vervolgens tussen mijn frame en mijn tandwielen. Toen ik afstapte zag ik ook nog eens dat hij twee keer zat dubbelgeslagen dus ik moest hem eerst rustig uit de tist halen. Dat kostte natuurlijk tijd dus toen ik eenmaal weer in het zadel zat, kwam Liwald al aangestormd om bij mij aan te sluiten.

Ik zag al gauw dat doorrossen in mijn eentje ook hier geen zin had dus reed ik samen met Liwald verder. Zo trokken we de volgende twee rondes door maar ik moest erg voorzichtig doen met mijn ketting. Hij was flink beschadigd doordat hij zo opgevouwen zat en dat betekende dat ik niet al mijn kracht kwijt kon. Gelukkig kon ik bij Liwald het wiel houden maar toen we in de laatste ronde nogmaals een steil klimmetje op gingen en ik ditmaal wel op het goede verzet reed sloeg hij weer tussen mijn frame en mijn tandwielen.

Het leek even alsof hij muurvast zat en ik liep een stuk door terwijl ik er aan dacht om op te geven. Toen probeerde ik nogmaals maar een keer om hem los te maken en dat lukte wonderwel, geen reden meer om te stoppen dus en ik reed in mijn eentje de rest van de laatste ronde door waardoor ik op de 5e plaats eindigde.

Misschien niet helemaal een mooie wedstrijd maar het ging eerlijk gezegd beter dan ik had gedacht, op de ochtend zelf was ik een beetje misselijk en ik was ook nog heel erg verkouden dus eigenlijk had ik over power niets te klagen. Het was alleen jammer dat ik fout schakelde en zoveel plaatsen verloor, wie weet had podium haalbaar geweest… Aankomende week ben ik in Zijdewind te vinden voor de kermiscross, een optreden bij mij in de buurt is ook wel weer eens lekker!
 


< Wedstrijdverslagen 2012

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]