Wedstrijdverslag Groesbeek 8-7-2012

Afgelopen weekend werd de laatste manche van de Dynasys MTB Topcompetitie verreden in Groesbeek, een van de mooiste rondjes van Nederland en volgend jaar strijdtoneel voor het NK. Ik had er veel zin in en de benen voelden goed na een evengoed toch behoorlijk pittige week.

Doordat ik inmiddels 6 UCI-punten had vergaard werd ik voor het klassement opgeroepen op de 2e rij. De start was een grote modderpoel met de eerste 40 meter geen enkel goed spoor dus het zou ook wel een beetje een kwestie van geluk hebben zijn. Om 14.55 ging het fluitje en ik was slecht weg, ik kon mezelf niet gelijk goed op gang trekken in de bagger maar gelukkig was er in de startlus op de motorcrossbaan zat ruimte om te passeren. Door het peloton heen wist ik mezelf naar voren te wringen in de top 15 en kon ik net aan aansluiten bij de kopgroep.

Ik ging net iets te gehaast en op het eerste stukje singletrack schoof ik onderuit, een lullig foutje en dat kostte behoorlijk wat tijd. Gelukkig had ik goed verkend en kon ik al vrij snel weer aansluiten bij de kopgroep. Henk-Jaap reed op kop dus het kon haast niet dat het nu al vol gas ging en dat bleek al gauw op de langste klim van het rondje. Het gas ging flink open en ik hoorde iedereen piepen en kraken achterin het groepje. Ik kon net aan mee maar het kostte me veel moeite, dit mocht niet te lang duren want de wedstrijd duurde nog bijna 7 rondes...

In de wortelklim, waar we moesten lopen, wist ik nog een man of 3 te passeren waardoor ik rond de 11e plek kwam te rijden. Dat harde lopen moest ik al wel gauw even bekopen met flinke verzuring, ik kon het volgende stuk niet helemaal doorhalen en moest Thijs Al laten passeren.

De volgende twee rondes wist ik een aantal plaatsen op te schuiven tot ik aan het eind van het derde rondje met Frank Schotman en Thijs Zuurbier kwam te rijden om de 7e plek. Dat voelde aardig en het werk werd redelijk verdeeld. Eventjes dacht ik dat we Frank hadden gelost maar die kwam er al gauw weer bij en na aardig wat kopwerk gaf ik in de langste klim af. Frank zette een tandje bij en poefte al gauw een gaatje open. Thijs kwam tussen mij en Frank in te rijden maar voor het einde van het vierde rondje zette ik nog even flink door en sloot ik weer aan.

Het deed inmiddels flink zeer en om bij het groepje te blijven moest ik het zowat uit mijn tenen trekken. In de 6e ronde moest ik echt een paar keer een gaatje laten vallen en toen Frank weer op kop reed in de langste klim werd het me te bar, ik voelde dat de kramp eraan zat te komen met nog ruim een ronde te gaan en moest lossen. Ik wilde mijn plek niet opgeven en wist niet hoeveel voorsprong ik had op Frank Beemer dus zocht gauw mijn eigen tempo.

Hier kon ik nog een ronde lang op ‘overleven’ en wist ik zelfs Chris Jongewaard van Milka-Superior nog op te rapen. Hij stond helemaal geparkeerd waardoor ik opschoof naar de 8e plaats, een mooi resultaat zo vlak voor het NK en dat geeft vertrouwen! Aanstaand weekend staat Geraardsbergen op het programma.


< Wedstrijdverslagen 2012

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]