Wedstrijdverslag Geraardsbergen 14-7-2012

Afgelopen weekend ben ik samen met ploegmaat Sem en mijn moeder afgereisd naar Geraardsbergen. Omdat we allebei pas laat startten konden we op de dag zelf heenrijden, het was 3,5 uur rijden dus dat was te overzien. Op de heenreis zag het met enige regelmaat wit van het water, ik was me er dus al op aan het voorbereiden dat het flink smerig zou worden want in Groesbeek was dat precies hetzelfde.

Eenmaal daar aangekomen konden we lekker dichtbij parkeren en gingen we gelijk even kijken bij de start van de nieuwelingen. Daar spraken we gelijk Sjoerd Bax die niet ging starten vanwege de smerigheid, 10 minuten later sprak ik Kjell van den Boogert die om dezelfde reden ook niet meedeed. Ik begon mezelf af te vragen hoe erg het wel niet zou zijn als ik binnen een kwartier al 2 mensen had gesproken die niet gingen starten.

Bij de start/finish was niet te zien hoe smerig het was dus we gingen maar eens een kijkje nemen bij een van de technische passages van het rondje. Daar moest werkelijk waar alles gelopen worden dus dat gaf niet echt hoop maar ik laat me natuurlijk niet zomaar uit het veld slaan. Toch snel de kleren aangetrokken dus en na het finishen van de nieuwelingen op de fiets gesprongen voor een rondje verkennen.

Daar bleek dus dat het écht een drama was, telkens korte stukjes fietsen en heel voorzichtig aan doen in de afdalingen om de controle te bewaren. Na een half rondje was voor mij wel duidelijk dat het voor mij niet slim was om hier te starten. Ik had bijna alles gelopen en aangezien ik daar heel slecht in ben heb ik daar altijd veel last van in de dagen na de wedstrijd. Met het NK in het vooruitzicht besloot ik om niet te starten.

Ik baalde er flink van, Geraardsbergen is altijd een heel mooi en zwaar rondje. Voor mij de kans om een zware trainingsweek af te sluiten met een heftig koersje en daarna goed rust te pakken voor het NK. Bovendien ook nog eens zonde van de dag, want uiteindelijk hebben we 600km voor niks in de auto gezeten.

Zo is de laatste week voor het NK aangebroken, na een periode van flink trainen en een paar sterke wedstrijden ben ik er helemaal klaar voor. De vorm is de laatste tijd al goed dus ik hoop dat ik dat zondag nogmaals kan bewijzen door mijn ambitie van een podiumplaats te vervullen. Een straf voornemen, maar ik heb al eerder bewezen het te kunnen dus we gaan er zeker weer voor!

Zondag om 14.00 is de start, houd mijn profielen op facebook en twitter in de gaten voor een live verslag van mijn vader!


< Wedstrijdverslagen 2012

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]