Rabotop Geestmerambacht

Gisteren was Recreatiepark het Geestmerambacht het decor voor de 2e Rabotop van dit jaar. Hoorn kwam te vervallen doordat die samen viel met de drafbike waardoor er bijna een maand tussen deze wedstrijden in zat. Een wedstrijdje die zo dicht in de buurt wordt georganiseerd kan ik natuurlijk niet laten liggen dus ik had aan het begin van de week besloten om mee te doen.

Om half 12 viel het startsignaal en ik ging gelijk volle bak van de lijn. Het was echt ontzettend smerig en de bagger zoog onwijs maar ik wist gelijk een gat te slaan. Heel eventjes wist Michel nog aan te sluiten maar na een paar technische stukjes met veel kort aanzetten had ik ook hem gelost.

Ik reed nu in mijn eentje en dat was wel even zwaar, het rondje lag er echt heel slecht bij en ik moest wel flink mijn best doen om het tempo hoog te houden en de voorsprong uit te kunnen bouwen. De flow begon langzaamaan te komen en ik kon nu een constant tempo blijven draaien. Aan het eind van de eerste ronde zag ik dat ik al 30 seconden had gepakt in ongeveer 8 minuten. Het rondje begon wel langzaamaan op te drogen dus ik hoopte dat het materiaal niet al te veel op zijn donder zou krijgen.

Iedere ronde bouwde ik mijn voorsprong met 40 seconden uit, ik zat goed in mijn ritme en technisch ging het echt goed op het spekgladde parcours. De modder werd wel steeds plakkeriger dus het was zaak om voor zeker niet te gaan schakelen, dan zou het vrijwel zeker mis gaan omdat alles vol zat met bagger en gras.

Op de overzichtelijke stukken zag ik na een ronde of 4 al niemand meer rijden en dat betekende dat mijn voorsprong al was gegroeid tot zeker 2,5 à 3 minuten. Dit gaf alleen maar meer motivatie om het gat groter te maken dus ik bleef op mijn eigen tempo doorgaan.

Na 7 of 8 rondes kreeg ik dan de bel en ik gaf voor de laatste keer nog even gas. De benen voelden inmiddels al lekker zwaar dus ik mocht nog wel even op de tandjes bijten, in tegenstelling tot wat sommige mensen dachten na de wedstrijd. Na ruim een uurtje kwam ik over de streep en nu was het wachten op Michel die 2e reed. Ruim 4 minuten na mij finishte hij ook en dat was voor mij wel een teken dat het voor volgende week goed zit.

Na een zware trainingsweek met vooral zaterdag een pittige rit wist ik nog een goede koers uit de benen te persen. Het is wel een vreemd gevoel dat dit de laatste zware trainingsweek van dit jaar was aangezien het seizoen na komend weekend over is. Ik zal dan starten in de Bart Brentjens Challenge, deze wedstrijd is ook het NK marathon. Er is voor mijn categorie geen aparte trui maar ik wil daar graag 1e belofte worden. Een straf voornemen gezien de concurrentie maar het lijkt me haalbaar dus ik ga er mijn uiterste best voor doen!

Zie mijn fanpagina op facebook voor wat meer foto’s van gisteren! Klik hier


< Wedstrijdverslagen 2012

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]