Bart Brentjens Challenge (NK Marathon)

Nou hier zitten we dan, het seizoen is na gisteren officieel over en ik heb na zondag geen pijn in de benen… Gisteren stond ik in het zuidelijkste puntje van Limburg aan de start van de Bart Brentjens Challenge in Eijsden. Ik voelde me erg goed en had heel veel zin in de laatste officiële koers van dit jaar maar dat liep helaas wat anders.

Om 10 uur viel het startschot en ik was goed mee, ik hield me koest in het gedrang over het eerste stuk asfalt en in de eerste bocht naar links pakte ik 15 plekken. Zo belandde ik op de 10e plaats en dat was ook meteen het einde van mijn wedstrijd. Achter me schreeuwde Hans Becking naar me dat ik lek had en toen voelde ik het zelf ook gelijk. De latex spoot alle kanten op en na 100 meter waren we gelukkig weer op het asfalt.

Ik pakte snel een CO2 patroon van mijn stuur en spoot hem leeg in mijn band, maakte gauw snelheid en even leek het gat gedicht. Jammer genoeg werd hij al snel weer zachter en spoot ik mijn tweede en laatste patroon leeg in mijn achterwiel, ook dit werkte niet en toen wist ik eigenlijk wel dat het een verloren zaak was. Ik had nog een binnenband maar niks meer om die mee op te pompen dus dat was een nogal zuur en abrupt einde van de wedstrijd.

Ik liep terug naar de finish waar gelukkig de hele groep van Giant nog stond. Het hotel was om de hoek en daar heb ik me snel omgekleed om te helpen met het verzorgen van Michel en Hidde.

Uiteraard baal ik er nog steeds best van dat ik niet mee heb kunnen strijden om de Nederlandse titel marathon bij de Beloften maar ik mag niet klagen denk ik. Dit is met afstand mijn beste seizoen ooit geweest en ik ben echt trots op wat ik het afgelopen jaar op eigen initiatief heb weten te bereiken. De verantwoordelijkheden die horen bij het hebben van persoonlijke sponsoren hebben mij veel wijzer gemaakt maar ook bijna gebroken. Er waren momenten dat ik het best zwaar had dit jaar maar ook daar heb ik weer veel van geleerd.

Al met al ben ik dus als mens en sporter weer heel veel beter geworden en ik begin over een paar weken weer met frisse moed aan de voorbereidingen voor seizoen 2013. Dit zal alleen niet meer gebeuren bij Giant dus ik wil ook via deze weg even mijn dank uitspreken aan Jan Weevers en uiteraard hoofdsponsor Marcel Beukers van Beukers Bike Centre die mij dit jaar enorm hebben geholpen bij de ploeg. Mijn nieuwe ploeg voor 2013 moet alleen nog even geheim blijven dus ik houd jullie nog even in spanning!

Team Giant-Theo Schilder-Full of Life verdient ook een pluim, het was een tijd geleden dat ik met een ploeg op een wedstrijd af ben gegaan en heb het enorm naar mijn zin gehad! Bij deze dus bedankt.

Foto's van dit weekend zijn hier te vinden


< Wedstrijdverslagen 2012

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]