Review Giro Empire VR-90

Giro-Benelux is een van mijn materiaalpartners, dat betekent dat ik met de stijlvolle Empire VR-90 veterschoenen mag rijden die zij in het assortiment hebben. Ik gebruik ze inmiddels al bijna een jaar en ben nog steeds erg tevreden. Lees verderop in deze review waarom!

Pasvorm
Waar de meeste fabrikanten een klittenband-, buckle- of draaisluiting gebruiken, kiest Giro anno 2015 voor een vetersluiting. Zowel voor de weg als de mountainbike/cross zijn modellen met veters te krijgen, de Empire VR-90 is een van de off-road modellen. Die veters maken ook meteen dat de pasvorm ontzettend goed is. Bij andere systemen wordt de kracht waarmee de schoen wordt aangetrokken wat ongelijkmatiger verdeeld. Zeker bij langere ritten kan dit irritatie bij de drukpunten opleveren. 
Het enige nadeel van de veters is dat het niet mogelijk is de schoen tijdens het fietsen bij te stellen. Zeker in het begin vereist dit gewenning. Het is belangrijk om de veters voor vertrek precies strak genoeg aan te trekken, als je daar eenmaal aan gewend bent is het geen probleem. Bij het uitdoen van de schoen hoeven de veters namelijk nooit helemaal los, de veters zitten na een aantal keer dragen dus al bijna strak genoeg.

De veters, in combinatie met de bijzonder soepele Evofiber bovenkant, maken dat de schoen heel gelijkmatig sluit rond je voet. De bovenkant bestaat bovendien uit een stuk, geen last van naadjes en betere waterbestendigheid dus!
De Empire VR90 wordt geleverd met Super Natural fit kit. Dit is een inlegzool met drie verschillende inlegstukken ter ondersteuning van de voetboog. Hiermee kun je de schoen aanpassen aan jouw eigen voet. Zelf gebruik ik het medium inlegstuk, deze biedt voor mij voldoende ondersteuning.

 

Looks
Voor wat de looks betreft slaat de Empire VR-90 wat mij betreft een homerun. Giro biedt met dit model echt wat anders dan de gemiddelde schoen en de looks zorgen niet voor een compromis op het gebied van functionaliteit. 
De black/glowing red colorway past natuurlijk perfect bij mijn teamkleuren dus ik rijd dan ook met deze uitvoering. Voor degene die wat anders wil is hij ook te krijgen in jewel blue/black.
Ook na een jaar gebruik en misbruik is de schoen nog steeds erg mooi. De veters kun je gewoon wassen om ze mooi oranje te houden en door de rubberen neus blijft de voorkant van de schoen er net uit zien, ook als je een stuk over rotsen moet lopen.

Zool
De lichte carbon Easton EC-90 zool maakt de schoen erg stijf, maar niet op het onprettige af.  Zolen van koolstofvezel zijn inmiddels een aantal jaren de standaard en sommige schoenen worden daardoor té hard. Dit loopt niet prettig of levert een gebrek aan comfort op, de VR-90 heeft hier echter geen last van. Het carbon is bovendien behoorlijk duurzaam, ook na een jaar gebruik is nog geen sprake van overmatige slijtage rond de cleat. Bij andere schoenen die ik heb gehad gebeurde het soms dat het carbon dusdanig beschadigd raakte dat plaatjes wisselen aan het eind van het jaar niet meer mogelijk was.

De rubber noppen worden geproduceerd door Vibram, een geliefde zool in onder andere de klimsport. Vaak zijn noppen van een te hard soort plastic en dit kan op bijvoorbeeld rotsen behoorlijk glad zijn. Van extra slijtage is echter geen sprake, het rubber is van een stevige compound en biedt dus het beste van twee werelden.

 

Kwaliteit en prijs
Met een adviesprijs van 270 euro plaatst Giro deze schoen in de bovenkant van het segment. Qua prestaties doet hij zeker mee met zijn concurrenten en de pasvorm is wat mij betreft beter dan ieder andere schoen die ik tot nog toe heb gehad. Het feit dat Giro qua look echt iets anders neer heeft gezet en geen concessies heeft gedaan op kwaliteit en functionaliteit maakt de VR-90 een topschoen. Ook op de racefiets rijd ik met een veterschoen, namelijk de Giro Empire ACC. Dit is een hele fijne schoen die qua eigenschappen en prijs vergelijkbaar is met de VR-90. Hij is verkrijgbaar in zowel felle als neutrale kleurstellingen en gebruikt dezelfde technieken als zijn off-road equivalent.

Voor degene die wat anders zoekt en kan wennen aan de veters zijn deze modellen van Giro de juiste keuze!


LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]