Review AGU Tesero 2015

Voor dit seizoen heeft AGU onder zijn topmodel, de TX 8.0,  de Tesero uitgebracht. Als gesponsorde renner test ik ook producten en voordat de helm in de winkels lag kreeg ik het pre-productie model in handen. Dat was in december en inmiddels zijn we alweer bijna halverwege 2015, in de tussentijd heb ik meer dan genoeg uren getraind om een zinnig oordeel te vellen over de plussen en minnen zijn van dit nieuwe model.

En ja, ik weet wat jullie nu denken: je wordt gesponsord dus je zult er nooit een negatief woord aan vuil maken. Zo werkt het gelukkig niet, lees dus gauw verder!

Pasvorm:
Met het Direct Dial instelsysteem kun je de helm middels een draaiknop pas maken. Doordat de stappen heel klein zijn is de helm bijna traploos naar eigen wens in te stellen, zeer belangrijk voor het comfort. Daarnaast kun je de helm in hoogte verstellen, dit is niet alleen zinvol om de pasvorm te verbeteren maar ook om de ventilatie mee te reguleren. In de winter kun je helm hiermee wat dichter op je hoofd zetten zodat er minder rijwind over je hoofd stroomt, in de zomer werkt het natuurlijk precies andersom.

Het enige nadeel van de draaiversteller is dat het soms niet mogelijk is de helm losser te zetten als je hem op je hoofd hebt. De spanning op de versteller lijkt dan iets te groot te zijn en je zult hem even van je hoofd moeten nemen om een aanpassing te kunnen doen.

In het pre-productiemodel leken de straps net iets te glad te zijn, hierdoor hadden de buckles er te weinig grip op. De helm zat losser op mijn hoofd, dit was niet prettig en het kwam de veiligheid ook niet ten goede.  Dit heb ik teruggekoppeld aan AGU en inmiddels zijn in het definitieve model zowel de straps als buckles aangepast. De straps zijn nu steviger en de buckles kun je daar nu op klemmen zodat hij altijd zit zoals het hoort.

Looks:
AGU biedt voor de Tesero vijf verschillende colorways aan. Naast twee neutrale uitvoeringen zijn er drie met de kleuren wit-blauw, zwart-rood en zwart-groen. Ik heb zelf de zwart groene die is aangepast naar de teamkleuren met wat 3M-folie van mijn reclamebureau. De zwarte vlakken op de helm zijn uitgevoerd in mat en glossy stukken en dat geeft een luxe uitstraling die net zo goed, zo niet beter is dan helmen uit een veel hoger prijssegment.

 

Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten

Ventilatie en gewicht:
Met een gewicht van 199 gram is de Tesero erg licht, topmodellen van bijvoorbeeld merken als Bell en Lazer zijn tot wel 50 gram zwaarder. Dit verschil in gewicht is zeker in hobbelig terrein erg prettig en maakt dat je de helm nauwelijks voelt zitten als je hem een tijdje op hebt. Het excuus dat je een helm niet fijn vindt zitten gaat voor deze dus in ieder geval niet op!

De open constructie van de helm en de goede instelmogelijkheden die ik hierboven al benoemde zorgen dat hij goed ventileert. Zeker op de mountainbike is dit een belangrijke eigenschap, de snelheden liggen hier over het algemeen wat lager dan op de weg waardoor je automatisch minder verkoeling hebt van de rijwind en de lucht tussen je hoofd en helm veel minder goed stroomt. De roosters tussen de kussens aan de voorzijde van de helm zijn een prima toevoeging. Normaal gesproken ben ik er niet zo’n fan van maar nu het wat mooier weer wordt merk ik toch dat ik het prettig vind om niet mijn helm in paniek af te moeten doen als er weer eens een groot beest in vliegt.

Kwaliteit en prijs:   
Na enkele honderden uren training ben ik nog steeds zeer tevreden met de Tesero. De helm is stevig en kan wat mishandelingen in je tas op reis naar trainingskampen en wedstrijden prima hebben. De kleuren van de helm zijn verwerkt in de plastic schaal, hij is dus niet gelakt en dat betekent dat hij mooi krasbestendig is. De bouwkwaliteit is echt hoog en zoals je hierboven kunt lezen zijn de belangrijkste eigenschappen op een paar kleine minpuntjes na ook dik in orde.

Conclusie:
Het is lastig de helm niet te vergelijken met modellen uit het topsegment omdat hij eigenlijk voldoet aan alle eigenschappen. De Tesero is geplaatst als middenklasser maar  met een prijs van €79,95 geeft hij veel modellen uit het hoogste segment ruimschoots het nakijken. Met dat in je achterhoofd weet je dat je heel veel waar krijgt voor je geld!

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]