Update beenblessure

Zoals velen van jullie inmiddels zullen weten ben ik ruim 4 weken geleden tijdens m'n trip naar Turkije ten val gekomen. De val leek onschuldig maar het deed flink zeer en de zwelling was groot, in de eerste twee weken gingen we uit van een zware kneuzing. Toen de pijn nogmaals erger werd besloot ik toch een echo te laten maken,  daar kwam uit dat ik aan de buitenzijde van m'n linkerbeen in de lengterichting mijn quadriceps in de lengte over 20cm had gescheurd. Je moet dat zien alsof een staalkabel volledig plat is geslagen met een hamer, de spier was geplet tussen mijn dijbeen en de steen.

Hier valt weinig aan te doen totdat het trauma volledig is genezen, daar staat gemiddeld genomen 6 weken voor en inmiddels ben ik er ruim 4 onderweg. Sinds halverwege vorige week ben ik overdag weer pijnvrij, echt kracht zetten gaat alleen nog niet. Na mijn bezoek aan de fysio gister mag ik gelukkig al wel beginnen met wat lichte kracht-, coördinatie- en mobiliteitsoefeningen. Waarschijnlijk is het trauma over 2 weken volledig genezen en het risico op een nieuwe ruptuur minimaal zodat ik eindelijk weer kan beginnen met opbouwen. Ik sta te popelen om weer te beginnen dus nog 2 weken rustig aan neem ik maar op de koop toe. Ik houd jullie op de hoogte!


LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]