Tegenslag tijdens de seizoensstart

In mijn laatste wedstrijd in Nieuwkuijk ben ik uitgestapt omdat ik mij niet fit genoeg voelde. Normaal rijd ik, ook als het wat minder gaat, mijn wedstrijden uit maar de races in aanloop naar Nieuwkuijk liepen al niet zo goed als gehoopt. Ondanks dat ik een goede winter heb kunnen draaien, het gevoel in de trainingen prima was en ook alle waardes die kant uit wezen werd het gevoel in de wedstrijden steeds minder. Dit gaf een wrang gevoel tijdens de race in Nieuwkuijk en om te voorkomen dat ik mezelf niet verder achteruit hielp ben ik uit de wedstrijd gestapt.

Direct na deze wedstrijd kon ik overleggen met mijn trainer en coach en hebben we besloten een week rustig aan te doen. Nadat ik me er aan toe gaf om wat minder te doen voelde ik dat ik vermoeid werd, gedurende de week werd dit een stuk beter. De planning was om in het weekend de trainingen weer voorzichtig op te pakken maar dit ging veel minder goed dan gehoopt. Er lijkt dus meer aan de hand te zijn dan slechts wat lichte vermoeidheid en samen met mijn begeleiders ben ik dan ook bezig om te achterhalen wat dit is. Een duidelijke oorzaak hebben we nog niet aan kunnen wijzen dus ik hoop dat verder onderzoek uitsluitsel kan geven.

Dit soort tegenslagen komen natuurlijk nooit gelegen, zeker nu ik met mijn driejarenproject heb ingezet op een stijgende lijn. Het feit dat ik een goede trainingswinter heb gehad geeft echter hoop en zodra we de uitslagen van het onderzoek binnen hebben zullen we kijken of en wat we eventueel aan de plannen moeten veranderen.  Houd de site en mijn sociale media in de gaten voor meer nieuws!

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]