De tweede helft

Na een periode van radiostilte leek het me hoog tijd om, buiten een wedstrijdverslag om, weer een update te geven. Het NK was een ontzettende deceptie doordat ik met materiaalpech uit de race raakte en ik heb even tijd nodig gehad om daar bovenop te komen. De nasleep is wederom groot, het is jammer dat ik de trui niet heb maar wat ik nog veel erger vind is dat ik ontzettend veel UCI-punten mis ben gelopen. Hier heb ik volgend jaar het hele jaar dus weer last van en dat maakt het vooral in World-Cups lastiger om goede uitslagen te rijden.

Direct na het NK ben ik op vakantie gegaan en heb ik een week de tijd genomen om mijzelf weer op te laden. De zin om een rondje te doen kwam snel weer terug en inmiddels heb ik het trainen alweer een paar weken volledig hervat. Het hoofddoel voor mij is nu het NK XC-marathon aan het einde van het jaar waar ik ga proberen mijn kampioenstitel te prolongeren. In de tussentijd zijn er nog een aantal grote XCO-races en probeer ik nog een marathon in te plannen om op die manier nog wat UCI-punten te scoren en mezelf voor te bereiden op het NK XCM in oktober.
 

Méribel zal voor mij geen deel uitmaken voor het programma omdat ik me dat helaas niet kan veroorloven. Races zoals Malmedy en Zoetermeer zullen voor mij dus belangrijk zijn om het puntentekort aan te vullen zodat ik volgend jaar in ieder geval weer een acceptabele startpositie heb in de World-Cups. Daarnaast staan o.a. de bundesliga in Bad Salzdetfurth en de finale van de topcompetitie in Apeldoorn nog op het programma.

Ondanks het slecht verlopen NK XCO kijk ik tevreden terug op een heel succesvol eerste deel van het seizoen waarin dit jaar eigenlijk het jaar is geworden van mijn internationale doorbraak. Ook in deze races kan ik nu een rol van betekenis spelen en dat doet smaken naar meer. Ik moet nu tenslotte nog 25 uur in de week werken en rijd daarmee tussen jongens die niet anders doen dan fietsen. Nu wil dat niet zeggen dat alleen maar fietsen de sleutel tot succes is, maar ik heb het vaak erg druk nu en ik ben ervan overtuigd dat ik nog harder ga rijden als ik meer aandacht kan besteden aan de details en meer ruimte heb om te rusten. Hier ga ik volgend jaar dus proberen een stap in te zetten!

Foto: Wim Lemmers
 

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]