Beukers blijft aan, Scott in 2017 framesponsor

Nadat ik dit jaar terug op het nest ben gekomen bij Beukers heb ik gigantisch op de steun die zij bieden kunnen leunen. Zoals de meesten van jullie zullen weten liep het met de materiaalsponsoring niet helemaal zoals gepland en op dat moment sprong Marcel zonder aarzeling met zijn team voor me in de bres.

Alsof dat nog niet genoeg was schroeft Beukers voor komend jaar de ondersteuning nog eens op naar het volgende level. Dat doen ze niet alleen, samen met eerstgenoemde en Scott Sports Benelux ben ik tot een mooie overeenkomst gekomen. Dat betekent logischerwijs dat ik op Scott materiaal kom te rijden, zowel de fietsen als helmen/schoenen zijn van dit merk afkomstig. Ik heb zowel een hardtail (de Scale RC900SL) als fully (de Spark RC900SL) tot mijn beschikking en met name dat laatste is weer een grote stap voorwaarts.

Met de marathons scheelt het bergen energie als je over 100+ km iedere afdaling net even wat uitgeruster beneden komt of iedere klim net iets meer grip hebt en niet doorslipt. Een full suspension bike (zowel voor- als achtervering) kan hier mee helpen, mits deze goede veereigenschappen heeft. Dat dat met de Spark wel goed zit behoeft geen verdere uitleg denk ik, aangezien de Olympische spelen er zowel bij de dames als heren op zijn gewonnen. De hardtail heb ik meer voor snelle toepassingen, op het strand en de weg blijf ik bij het vertrouwde Storm.

Alle fietsen worden uiteraard voorzien van Wheel-Tec wielen, Sram XX1 Eagle en nog wat ander heel mooi materiaal, daarover later meer. Ik heb in ieder geval veel zin om m’n nieuwe bikes binnenkort uit te gaan testen en finetunen voor het nieuwe seizoen!

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]