Eigen plan, eigen team

Met gepaste trots kan ik jullie melden dat, na 2 maanden hard werken, mijn project voor de komende 3 jaar dusdanig ver gevorderd is dat ik het bekend kan maken. Ik heb een prachtige groep bedrijven om mij heen verzameld die stuk voor stuk enthousiast zijn over het plan en mijn eigen team zullen ondersteunen. Dit zijn partners die reeds bij mij waren aangesloten en de overeenkomsten hebben verlengd maar ook veel nieuwe bedrijven die allemaal voor de volledige duur van 3 jaar zijn aangesloten of in ieder geval die intentie hebben.

Het project is nog niet helemaal rond maar met de huidige tendens heb ik er het volste vertrouwen in dat dat gaat lukken. Naarmate het plan steeds beter vorm kreeg heb ik ook ruimte kunnen creëren voor mijn broertje, die naast mij voor mijn team komt te rijden. Hij krijgt op deze manier ook een stabiele basis om zich verder te ontwikkelen.

Het is een unieke constructie om bezig te zijn met de sport en ik heb er dan ook ontzettend veel zin in om op deze wijze aan de slag te gaan. Het geeft veel verantwoordelijkheid, maar ook ontzettend veel vrijheid en het is een werkwijze die goed bij mij past als persoon. Ik hoop de komende jaren een grote stap te kunnen zetten en ben heel erg benieuwd hoe ik me met deze mogelijkheden als professioneel atleet ga ontwikkelen. Het plan zit in ieder geval goed in elkaar, ik heb mijn vertrouwde begeleiders mee en denk dat ik me op veel verschillende vlakken nog heel goed kan ontwikkelen.

Binnen 3 weken na publicatie van het krantenartikel waarin ik de kick-off gaf heb ik met de Flexwinkel, hoofdsponsor van het team, in een klap voldoende zekerheid gekregen om de overeenkomst met mijn vorige ploeg te ontbinden. De Flexwinkel faciliteert mij in alle middelen die ik nodig heb om mij op sportief gebied te ontwikkelen, dit varieert van trainingskampen tot begeleiding.  Na deze belangrijke toezegging begon de sneeuwbal te rollen en het werven van partners ging niet alleen heel goed maar was ook nog eens ontzettend leerzaam.  

Het plan dat ik heb geschreven is zakelijk ook van meerwaarde en het opstarten van een aantal business-2-business initiatieven is inmiddels geslaagd. Naast het gebruikelijke pakket van tegenprestaties zoals zichtreclame is dit voor mij heel belangrijk. Sponsoring werkt niet meer zoals vroeger en het is cruciaal om te laten zien dat er voor de bedrijven ook iets concreets tegenover staat.

Afgelopen vrijdag heb ik met AGU, tweede naamsponsor van het team, de overeenkomst mogen tekenen. Zij zijn mijn kledingpartner en leveren de onderdelen die benodigd zijn om de fietsen op te bouwen. De kleding wordt volledig custom ontworpen en gefabriceerd in de hoofdkleuren zwart en oranje. Ik zal veel gaan testen voor AGU en actief worden betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producten en accessoires, dit is iets waar ik reikhalzend naar vooruit kijk.

Twee andere sleutelpartners uit het project zijn de firma's DiTec en Wheel-Tec, zij zorgen voor de resterende dekking aan de zijde van het materiaal. Wheel-Tec zal mij gaan voorzien van de beste wielen en ik zal o.a. betrokken worden bij het testen van nieuwe producten die Wheel-Tec onder eigen naam gaat voeren. DiTec is de hoofd servicepartner en levert de frames van het eigen merk Maronne.
Met deze 4 partijen heb ik een prachtige groep sleutelpartners die, net als de andere sponsoren, voor de volle 100% achter plan staan.

Andere belangrijke facetten van het materiaal worden door de volgende bedrijven verzorgd:

Torq, voedingssponsor:
Deze Engelse sportvoedingfabrikant ontwikkelt en produceert volledig organische sportvoeding. Dit past perfect binnen mijn dieet en mijn streven om zo natuurlijk mogelijk te eten. In de producten van Torq zit niets waar het lichaam niet mee om kan gaan om de beste opname en afgifte van voedingsstoffen te garanderen. Momenteel ben ik druk aan het testen, meer nieuws over Torq volgt in de loop van de tijd!

Schwalbe en KMC, banden- en kettingsponsor
Wie kent ze niet? Het is ontzettend fijn om te kunnen rijden met deze top-of-the-line spullen. Ik heb serieuze ambities gesteld en wil het niet aan het materiaal laten liggen. Licht, betrouwbaar en bewezen goed wedstrijdmateriaal is ontzettend belangrijk.  Met zowel de banden van Schwalbe als de kettingen van KMC ben ik meer dan bekend dus ik ben dan ook trots dat deze fabrikanten zich aan hebben gesloten!

Free D-Sign, reclame en pr
Dit jaar reeds aangesloten maar ook voor de komende drie jaar weer een belangrijke partner. Zeker nu ik een eigen team heb is het belangrijk om representatief voor de dag te komen. Free D-Sign is hierin een ontzettend belangrijke partner en zij verzorgen alle zichtreclame. Denk hierbij aan een teamlogo, maar ook vrijetijdskleding, flyermateriaal en het bestickeren van de auto. Alles in huis en voor mij dus een one-stop-shop om te zorgen dat alles er netjes uit ziet.

Peter's Autoservice
Na een prettige samenwerking van een jaar heeft ook mijn belangrijkste reispartner de overeenkomst opengebroken en verlengd met 3 jaar. Met Peter's Autoservice ben ik verzekerd van snelle service, een betrouwbare wagen en vergoeding van de reiskosten die zwaar op het budget drukken. Een zeer belangrijke partner dus!

Naast deze hoofdsponsoren en sponsoren zijn ook deze co-sponsoren betrokken bij het project:
Bouwbedrijf M.J. de Nijs en zn. B.V.
Bouriciuslaan Tandartsenpraktijk

Blijf via al mijn mediakanalen op de hoogte van de vorderingen, meer nieuws zal via deze wegen worden gepubliceerd!

Foto: Erik Boschman


LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]