Wedstrijdverslag reCYCLE

Na een succesvolle Alpentour, met als belangrijkste doel goed trainen en sterker worden, herstelde ik afgelopen week boven verwachting goed. Na een kort overleg met de trainer donderdag besloot ik dus om dit weekend nog een wedstrijd te pakken om verder te bouwen aan mijn gestaag groeiende vorm. Het is momenteel wat rustig in de nationale en Belgische/Duitse wedstrijdreeksen, maar in de regio is de komende periode genoeg te doen. Dichter bij huis dan gisteren kon haast niet, want op de Boekelermeer in Alkmaar kon ik meedoen aan reCYCLE. Een evenement op het inzamel- en recycleterrein voor bouw en sloopafval van GP groot.

Om 15.00 zou het startschot vallen, ik was er dus om 13.00 om even wat te verkennen. De indrukwekkende berg puin en ander afval van een meter of 30-40 hoog leende zich perfect voor wat mooie korte en explosieve klimmetjes. Technisch was het rondje (voor mij) niet uitdagend, maar fysiek kon ik er m’n lol op en dat was precies wat ik nodig had. Een aantal korte klimmetjes, draaien en keren op explosiviteit en veel open stukken met een lastig windje.

Het deelnemersveld was ook dik in orde met een aantal regionale kleppers, wat jongens die in de strandraces altijd kort rijden en een aantal mountainbikers van verder weg. Michel Agterberg, Gosse van der Meer (oud ploegmaat uit mijn jaar bij Feenstra) en Arjan van der Plas achtte ik als meest geduchte tegenstanders.

Zoals gezegd gingen we om 15.00 van start, ik stond op de derde rij en we reden via een startlus in een keer naar de top van de berg. Hier kon direct al een verschil gemaakt worden, de klim was verdeeld in een aantal plateaus en toen ik zag dat een aantal jongens al moesten consolideren na een paar korte kuitenbijtertjes gaf ik gas.

Ik sprintte langs Michel en Gosse en nam de kop over op de steilste klim. Samen met hen sloeg ik een gaatje en reden we weg bij de rest, aan het eind van de ronde sloot Arjan van der Plas nog aan. Het gevoel was goed, technisch kon ik wat kleine verschilletjes maken en op kracht uit bochten en op klimmetjes zo de verschillen vergroten.

De eerste 2 rondes had ik echter nog niet het gevoel een beslissend verschil te kunnen maken omdat het extreem lastig was hier alleen weg te rijden door alle open stukken. In het wiel kon je perfect de kaas van andermans brood eten, dus ik was toch nog even voorzichtig. In het slot van de 2e ronde sloeg ik even een gaatje met Arjan en toen ook hij nog een foutje maakte gaf ik gas. Het gat was al snel 10 seconden en zette rap door tot het zeker een halve minuut was. Ik bleef kachelen, want ik had het idee dat er wat onenigheid was in de samenwerking tussen Michel, Gosse en Arjan dus hier moest ik het verschil maken.

In de volgende 8 rondes kon ik in mijn eentje door blijven stampen. Zeker de eerste 70 minuten gingen heel erg lekker, daarna moest ik even consolideren om in de laatste ronde nog  wat extra gas te kunnen geven. Uiteindelijk pakte ik met bijna 3’30’’ voorsprong de overwinning op Michel, een mooi resultaat zo kort op de Alpentour!

De komende weken zal ik wat criteriums rijden om snelheid en explosiviteit op te bouwen die ik in de Alpentour ben verloren. In de week voor het NK sta ik aan de start bij de Beneluxcup in Alzingen, dit resultaat geeft in ieder geval vertrouwen voor de voorbereidingen die nog komen gaan!

Foto's: Jacco Kort


LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]