Wedstrijdverslag Rabotop-Hoorn

Vandaag werd de tweede manche van de Rabotop verreden in Hoorn. Met de wedstrijd in Remscheid van vorige week had ik de opener in Quelderduyn gemist en dat betekende dat ik vandaag achteraan moest starten. Ik had mijn zinnen uiteraard op de overwinning gezet en wilde voor het thuispubliek graag een mooie race rijden.

Om 11.30 was het tijd voor de start, ik stond helemaal klem maar na een halve ronde sloot ik aan bij de kopgroep en kon ik erop en erover. Vlak voordat we een technisch stuk op staken in het bos passeerde ik de koploper en direct merkte ik dat niet alleen fysiek maar ook technisch de sterkste was.

100 meter verder in hetzelfde bosje lag een boomstam van +- 40cm hoog en dit was een obstakel waar iedereen voor moest afstappen. De kopgroep zat nog niet ver achter mijn wiel maar ik kon over het obstakel heen springen en pakte zo direct veel tijd.

Dit gat liet ik niet meer dichtrijden en op steady eigen tempo bouwde ik mijn voorsprong ronde na ronde verder uit waarbij ik vooral in de eerste rondes nog kon zien hoeveel tijd ik pakte bij de boomstam, die ik iedere ronde kon springen.De heuvel in het stadspark werd iedere ronde een aantal keren meegepakt en dit was een punt waar ik even aardig in het rood kon gaan, precies wat ik nodig heb voor volgende week.

Na 7 rondes en ongeveer een uur en 5 minuten koers kwam ik met overtuigende voorsprong over de finish.  Tim Lemmers werd achter mij 2e en oud Giant-ploeggenoot Sem Huitema pakte de derde stek.

Met de heen en terugrit die ik ook op de fiets deed dus een mooie afsluitende training van de periode voor het NK marathon met bijna 100k op de teller. Het gevoel was nog goed na een week van pittige trainingen en een race winnen voor eigen publiek is altijd tof. Ik ben benieuwd wat volgend weekend gaat brengen!

Met dank aan Wim Lemmers voor de plaatjes


< Wedstrijdverslagen 2013

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]