Wedstrijdverslag NRW-cup Grafschaft

Om het goede gevoel van Beringen vorige week vast te houden was het deze week tijd voor nog een koers en wel in Grafschaft. Hier werd de 6e en voorlaatste manche van de NRW-cup verreden, een competitie met toffe en zware rondjes.

Zaterdags reisden we al af richting het parcours, dat ten oosten van Keulen lag. ’s Middags was het gelijk tijd voor de verkenning, het was technisch geen uitdagend rondje maar fysiek des te meer. De klimmen waren allemaal aan de lange kant en behoorlijk steil, een goed recept om af te zien dus.

Zondags was om 12.45u de beurt aan de Junioren, U23 en de Elites. Ik stond helemaal achteraan opgesteld omdat ze bij deze competitie geen rekening houden met UCI-punten en alleen het eigen klassement. Toen het startschot werd afgevuurd zat ik direct aan alle kanten klem, we moesten over een niet al te breed schotterpad maar gelukkig begonnen we gelijk aan een pittige klim. Hier kon ik al snel een schifting maken en passeerde ik een man of 20 waardoor ik gelijk al tegen top 10 aan schurkte.

In het loeisnelle stuk dat hierop volgde wist ik nog wat mensen te passeren maar het is lastig om met je hartslag in je keel nog een groot verschil te kunnen maken met zoveel rijwind. Bovenaan de volgende lange schotterklim wist ik aan te sluiten en ik voelde dat dit nog wel eens zelfmoord zou kunnen zijn voor de rest van de koers. Ik zat zo naar de klote dat ze me losreden in de afdaling maar wist bovenaan de volgende klim, die overigens echt recht omhoog ging, opnieuw aan te sluiten.

Gedurende de eerste 2.5 ronde wist ik met de kopgroep van 4 man, inclusief ikzelf, mee te komen. Dit waren allemaal Eliterijders (waarvan er 2 vorige week in Beringen ook voor mij zaten) wat betekende dat ik de eerste Belofte was. Doordat we vanaf de meet gelijk zo hard reden hadden direct een gat geslagen met de achtervolgers van ruim een minuut.

Na 2.5 ronde viel een van de Duitsers aan op de steilste klim en dit kon ik echt met geen mogelijkheid meer pareren. Ik had mezelf helemaal opgeblazen om bij het groepje te komen en te blijven maar dit was wel de moeite waard aangezien ik een groot gat had geslagen met alle achtervolgers. De 4e ronde moest ik gebruiken om te recupereren van deze actie en pas in de 5e ronde begon het weer te lopen. In mijn eentje kon ik mijn 1e plaats bij de beloften perfect verdedigen. De kopgroep die nu uit nog maar 3 man bestond reed maar langzaam bij mij weg en achter me kwamen ze niet dichter bij.

In de 7e en laatste ronde had ik nog 2 minuten voorsprong op de mannen achter mij, ondanks dat ik helemaal gaar was wist ik dit vol te houden en pakte ik de overwinning bij de Beloftes. Overall werd ik 4e tussen de Elites en daar ben ik ontzettend tevreden mee na zo’n zware trainingsweek. Op naar Zoetermeer komend weekend!

 


< Wedstrijdverslagen 2013

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe Schwalbe Racing Ralph/Racing Ray: Als een van de eersten mocht ik dit nieuwe dynamische duo onderwerpen aan een duurtest. Dat viel zeker niet tegen, lees snel mijn bevindingen over mijn nieuwe weapon of choice!

  [ lees verder ]